Gevelreiniging: voor schone, frisse en sterke gevels

Grent reinigt uw gevel, maar ook uw, muur, terras, tuin en zwembad. Elke buitenwand die door vuil en vocht is aangetast, maken wij weer schoon en sterk.

Wat is gevelreiniging?

Onder gevelreiniging verstaan we het verwijderen van vuil en vocht van gevels en muren.
De vervuiling ontstaat door natuurlijke aantasting zoals groene, witte of zwarte aanslag en klimpop. Ook kan het ontstaan door chemische aanslag zoals verf of roet. Vochtdoorslag zorgt ook voor vervuiling en verzwakking van muur en gevel. Afhankelijk van de steensoort, het stucwerk en het type vuil kiezen we voor een specifieke manier van gevelreiniging.

Manieren van (gevel)reiniging

Schoonmaken en herstellen van gevels en muren geschiedt op drie manieren:

1) Stoomcleanen

Deze reinigingsmethode verwijdert lichte, natuurlijke aanslag van bijvoorbeeld mos, algen en planten. Met een hogedrukspuit wordt verhit water tegen gevel of muren gespoten. De combinatie van hoge druk en warmte weekt het vuil los waarna het wordt weggespoeld.

2) Chemisch reinigen

Deze reinigingsmethode verwijdert vervuiling door verfresten of roetaanslag. Een chemisch reinigingsmiddel wordt op gevel of muur aangebracht. Het vuil lost op in het reinigingsmiddel en wordt weggespoeld.

3) Stralen

Stralen of neveljetreiniging verwijdert zware vervuiling zoals verf, graffiti en extreme roetaanslag. Afhankelijk van het materiaal waarvan de muur of gevel is gemaakt kiezen we voor stralen met zand of glasparels. Het straalmiddel wordt vermengd met water. Hoe meer water, hoe zachter het stralen. Door de nevel wordt de stofvorming beperkt, er kan nagenoeg stofvrij worden gewerkt. Het straalmiddel wordt op de gevel gespoten waardoor het vuil wordt weggepoetst. Door de lage druk kunnen ook poreuze en kwetsbare steensoorten worden gestraald zonder dat de voegen worden aangetast.

Verstevigen en beschermen van de gevel

Na het reinigen van gevel en/of muren kan voegwerk en metselwerk worden hersteld door gevelrenovatie. Uithakken en opnieuw aanbrengen van voegen en scheurherstel verstevigt het gebouw en brengt het in originele staat terug. Wij adviseren de gevel ook te impregneren. Het beschermt de gevel tegen weersinvloeden. De gevel blijft jarenlang droog en schoon.

Een vraag stellen
Een offerte aanvragen